Welke verschillende soorten cloud zijn er?

Werken in de cloud is steeds populairder onder ondernemers. Veel mensen thuis werken al “in de cloud” maar welke verschillende soorten cloud zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?

Public cloud

Veel bedrijven en thuisgebruikers maken gebruik van de Public cloud. denk hierbij aan diensten zoals Dropbox, Evernote, Office 365. Deze diensten worden vaak voor weinig of zelfs gratis aangeboden. Dit is mogelijk doordat er veel gebruikers gebruik van maken en bedrijven vaak wel een betaalde variant kunnen afnemen.

Voordelen hiervan zijn het financiele plaatje, geen onderhoud nodig door een derde partij.

Nadelen zijn dat je niet weet waar je data staat en je vaak maar een beperkte functionaliteit of opslagcapaciteit hebt. Ook heb je vaak weinig of geen support.

Hybrid Cloud

De Hybrid cloud is een mix van een Public- en een Private cloud. Hierbij moet je denken aan een server in de cloud of op locatie waar je dagelijks inlogt en je diensten afneemt bij derden die verbonden zijn via internet naar jouw server. Voorbeeld hiervan is een online boekhoudprogramma waarbij de data bij de leverancier staat. Ook een combinatie van een werkplek op locatie met data bij bijvoorbeeld Office 365 is een vorm van Hybrid cloud. Hybrid cloud is ook wel de go-to voor bedrijven die wel naar de cloud willen migreren maar kortgeleden nog een investering hebben gedaan en daarom nog niet geheel over willen naar een private cloud concept.

Voordelen zijn dat je een overgang kan creëren van on-premise naar de private cloud.

Nadelen kunnen zijn omdat je te maken hebt met meerdere partijen er bijvoorbeeld issues kunnen ontstaan op het koppelvlak.

Private Cloud

Private cloud is de veiligste vorm van cloud. De plaatsing van de cloud kan op verschillende manieren, dit kan op locatie of gehost door derden. Omdat zowel de data als de werkplekken in een privé gehoste omgeving staan en er geen derde partijen gebruikt worden voor het hosten van data of functionaliteit weet je zeker dat al je data alleen door jou ingezien en bewerkt kan worden. Zo ben je dus op de veiligste manier baas van je eigen data. Er kan ook in deze vorm van cloud veel aangepast worden op de wensen van de klant.

Voordelen zijn dat er geheel naar wens ingericht kan worden en je volledige controle hebt over je data. Bijkomend voordeel is dat het risico op bijvoorbeeld datalekken omlaag gaat.

Nadelen zijn dat het vaak een wat duurdere oplossing betreft.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Graag lichten wij nader toe wat wij een organisatie kunnen bieden op IT gebied. Geheel vrijblijvend kunnen wij bij u langskomen om kennis te maken en uw IT problemen aan het licht te brengen. Wij werken vanuit Giessen, gelegen in De Gemeente Altena, land van Heusden en Altena. Doordat dit centraal gelegen is kunnen wij klanten bedienen in de regio van Gorinchem, Waalwijk, Tilburg, Raamsdonksveer, Werkendam, Zaltbommel en 's Hertogenbosch.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

Wij staan voor u klaar, 24 uur per dag 7 dagen per week!

Contact

Adres:
Grote Kerkstraat 20
4261 BD Wijk en Aalburg

Telefoon / Whatsapp:
+31 (0) 416 700 290

Email:
info@ieceetee.nl

Informatie

Bank: NL73 KNAB 0256 3620 25
BIC: KNABNL2H

KVK:  68942885
BTWnr: NL857658372B01

Privacy policy

Hulp op afstand